ISO 9001 kwaliteitsmanagement interne audits

ISO 9001 interne audits kwaliteitsmanagementsysteem

De externe ISO 9001 kwaliteitssysteem audits van uw organisatie hebben als basis de interne audits door een onafhankelijke interne auditor. De rapportage van bevindingen van de interne audit en de opvolging en resultaten daarvan worden vastgelegd.
De vastlegging en resultaten van de opvolging van de bevindingen zijn een eerste test van een aantoonbare goede werking van het ISO 9001 managementsysteem van de organisatie.

Externe audit ISO 9001

Een externe audit wordt uitgevoerd door een externe instantie, een certificerings-instelling. Wanneer de externe certificatie-auditor constateert dat u voldoet aan de norm-eisen ontvangt u het ISO 9001 certificaat.

Interne ISO 9001 audit een verplichting?

De Interne audit is via de ISO 9001 certificering norm ook verplicht gesteld. Helaas worden de interne audits vaak uitgevoerd door auditoren die onvoldoende zijn ingewijd in de ISO 9001:2015 norm en de organisatie(on-)mogelijkheden.
Op deze manier blijft de audit-verplichting en het auditrapport een periodieke noodzaak die naast te hoge kosten door de daaraan bestede tijd, ook nog eens alleen frustraties oplevert.

Interne audit en compliance ISO 9001

De interne audit is een onderzoek naar compliance en verbetering.
Compliance in de vorm van voldoen aan de wet-en regelgeving EN het voldoen aan de eigen regels en voorschriften van de organisatie.

Interne audit ISO 9001 verbetering

De Interne Audit als onderdeel van het ISO 9001 managementsysteem heeft naast compliance onderzoek ook als doelstelling het vinden van verbetermogelijkheden in de processen van het kwaliteitssysteem.
Een goede interne auditor zorgt dat zijn auditresultaten, samen met een aantal andere zaken, de best mogelijke bron vormen voor verbetering en kosten vermindering.
De ISO 9001 certificatie audit krijgt alleen een positief certificatiebesluit als de interne audit goed is geregeld.

ISO 9001:2015 Interne Audit uitbesteden?

Interne Audits voor ISO 9001 worden door ISOMANAGEMENT ingezet als basis voor een vereenvoudigingsproces van uw kwaliteitssysteem en als bron voor verbetering mogelijkheden, ISO 9001 certificering en hercertificering.
Met een dergelijk ISO 9001 auditproces voldoet u aan de verplichting van de ISO 9001 audit, bespaart u kosten en tijd en heeft u meteen verbeterpunten waarmee uw organisatie soepeler verloopt en klanten tevredener zijn. Wij verzorgen ook curssussen ISO 9001.
Meer informatie over Interne Audits uitbesteden, cursussen ISO 9001, en kosten ISO 9001 certificering invoering ? Ga naar >> interne certificeringaudits.